Amerikansk Roulette gratis

Alla nybörjare vill först prova, testa och lära sig det nya innan man ger sig in i vad det nu än månde vara. De flesta vet vad roulette är, men har alla provat detta klassiska spel? Kanske känner man till de grundläggande reglerna men inga detaljer. Hur skall man då göra om man vill prova på? Vill man, kan man testa utan att satsa pengar. Spelet finns som familjespel och är givetvis enkelt att köpa hem om man inte redan har en roulette. Men ännu enklare är det att pröva på nätet, kanske direkt i ett nätkasino. De flesta spelsajter tillåter att man testar helt gratis. Dock är det ändå bra om man lär sig lite grann om reglerna. Hur satsar man? Och vad innebär dessa olika insatser? Amerikansk roulette är inget undantag, lika väl som det går att testa fransk roulette tillåter även den amerikanska provspel. Vad är det då för skillnad mellan de båda? Svaret är att mycket lite skiljer, i stort sett är den enda differensen att den franska har, förutom siffrorna 1 till 36, en enda nolla. Den amerikanska har samma men dessutom en dubbelnolla. Detta innebär att fransk roulette har 37 fack i hjulet där kulan kan trilla ner, amerikanska har 38 stycken.

Var skall markern placeras

När man skall testa gratis bör man veta vilka insatser som kan läggas. Enkelnummer är det allra enklaste, det är bara att lägga markern på den siffra som önskas. Två nummers insats skall läggas på linjen mellan de båda. För att täcka tre siffror placeras markern ute i kanten på exempelvis ettan, den täcker då 1,2 och tre som är den linje som insatsen gäller. Fyra tal täcker man med att lägga markern på skärningslinjen där de fyra siffrorna möts. Slutligen sex siffror, vilket innebär ungefär samma som tre nummer men nu på skärningspunkten mellan de två linjer som dessa sex nummer bildar. Dessa insatser kallas "inside bets". "Outside bets" är dels kolonn som representerar hela den rad som den placeras på. Man lägger markern under nummer 34 och då har man täckt hela raden från ettan och ner, således 12 nummer. På sidan av bordet brukar de övriga satsningarna på utsidan finnas. Där har man de övriga 12-nummers insatserna på 1 till 12, 13 till 24 och 25 till 36. Därefter följer insatser för 18 nummer. Rött eller svart är den populäraste av dessa men där finns även högt eller lågt eller de första 1 till 18 siffrorna, eller 19 till 36. Återstår således nollan som tronar högst upp på bordet, närmast hjulet.

Att vinna eller inte vinna

När insatserna lagts är det dags för croupieren att sätta fart på hjulet och att rulla kulan i motsatt riktning. Nu följer några spännande sekunder när kulan saktar ner, saktare och saktare. Slutligen brukar den hoppa och studsa lite nere vid facket för att till sist välja ett av facken och lägga sig till ro där. När det är fullständigt klart att kulan inte kommer någonstans mer utan helt och fullt säkert stannar på det nummer där den ligger, ropar croupieren ut numret högt och tydligt. Vinst? Grattis! Har du nu spelat gratis vinner du inga pengar. Då är det dags att göra en riktig insättning och pröva lyckan på riktigt.